WordPress başlığına nasıl CSS bağlantısı ekleneceğini soruyor olabilirsiniz. Bu makale, SiteOrigin ve Simple Custom CSS arasındaki farklar da dahil olmak üzere CSS hakkında bazı bilgiler sağlayacaktır. Ayrıca, bir alt temaya veya bir eklentiye CSS’nin nasıl ekleneceğini de tartışacaktır. Başlamak için WordPress temanızı değiştirmeye yönelik hızlı başlangıç kılavuzumuzu okuyabilirsiniz. Aşağıda, izlemeniz gereken adımlar listelenmiştir.
Simple Custom CSS ve SiteOrigin CSS
İki WordPress eklentisinin, Simple Custom CSS ve SiteOrigin CSS özelliklerini karşılaştırırken, görsel düzenleyici bir zorunluluktur. Görsel düzenleyicisi, çeşitli metin, düzen ve dekorasyon seçeneklerini özelleştirmenize olanak tanır. Ayrıca, değişiklikleri yaparken önizlemenizi sağladığı için en kullanıcı dostudur. Görsel düzenleyici ayrıca otomatik kod tamamlama özelliğine sahiptir. Özel CSS’de yeniyseniz, SiteOrigin CSS harika bir seçimdir.
İki CSS eklentisi arasındaki farklar en çok işlevsellik açısından belirgindir. İkincisi, özelleştirilmiş sayfaları şablon olarak kaydetmenize izin verirken, birincisi yapmaz. Mevcut sayfaları kopyalayabilir ve özelleştirebilirsiniz, ancak SiteOrigin, özelleştirilmiş sayfalarınızı şablon olarak kaydetmenize izin vermez. Bununla birlikte, size özel gönderi türleri oluşturma seçeneği sunar. Daha sonra özel bir gönderi türü tasarlamak için HTML düzenleyiciyi kullanabilirsiniz.
WordPress Temasına CSS Ekleme
Başlıktaki bir WordPress temasına CSS eklemek, ona özelleştirilmiş bir görünüm verebilir. Çoğu WordPress teması, sitenin istediğiniz gibi görünmesi için CSS eklemek ve mevcut CSS’yi geçersiz kılmak için bir yere sahiptir. Özel CSS eklemek kolaydır, ancak kullanımı zor olabilir ve basamaklı sorunlara neden olabilir. Başlık yerine birkaç farklı konuma CSS eklemek isteyebilirsiniz.
İlk önce tema özelleştirme ekranına gidin. Bu ekran canlı bir önizleme görüntüler ve çeşitli öğeleri özelleştirmenize olanak tanır. Ek CSS kutusuna ilerleyin. Sözdizimi vurgulama ve doğrulamayı gösteren bir metin kutusu açılacaktır. Kutuya CSS kodunu yazın. Kod doğrulandığında, değişiklik kaydedilecektir. Başlıkta bir WordPress temasına nasıl CSS ekleneceğini görmek için aşağıdaki adımları izleyin.
Bir Alt Temaya CSS Ekleme
Ek CSS menüsü, WordPress web sitenize özel CSS eklemenin en iyi yolu değildir. Birçok kullanıcı, tüm temalarında çalışacak veya yalnızca belirli sayfaları hedefleyecek bir çözüm ister. Neyse ki, arka uç düzenleyicisinden geçmek zorunda kalmadan WordPress’e CSS eklemenize izin verecek bazı eklentiler var. Bu eklentiler genellikle otomatik tamamlama işlevine sahiptir ve açılır menüler aracılığıyla CSS oluşturmanıza olanak tanır.
Bir alt temaya özel CSS eklemek için, bir metin düzenleyicide ‘başlık’ şablonunuzu açın ve ana temanın adını yazın. Stil sayfasını ana temadan içe aktarmak istediğinizi belirten başlığa bir satır eklemelisiniz. Özel CSS’nizi bu satırın altına yerleştirin. Alt temayı ekledikten sonra artık ayarlarını güncelleyebilirsiniz.
Bir Eklenti Aracılığıyla Bir WordPress Temasına CSS Ekleme
Bir WordPress temasına özel CSS eklemek, WordPress eklentileri ile kolaydır. Eklentiler, herhangi bir kod yazmadan değişiklik yapmanızı sağlar ve CSS’nizi temalar arasında yeniden kullanabileceğiniz bir dosyaya kaydeder. Eklenti, temanızı güncellediğinizde herhangi bir kodun bozuk site olarak oluşturulmasını da önleyecektir. Bir eklenti kullanmak için kullandığınız tema ile uyumlu olduğundan emin olmalısınız.
Ayrıca, CSS stil sayfanızı düzenleyebileceğiniz arka uç düzenleyiciye erişiminiz olduğundan emin olmalısınız. Sözdizimi vurgulamayı ve işlev belgelerini içerir. Herhangi bir değişiklik yapmadan önce, her zaman önce sitenizin yedeğini alın. CSS’nizi düzenlemenin en büyük risklerinden biri sitenizin görünümünü bozmaktır. Neyse ki, bir alt temaya geçerek yaptığınız değişiklikleri geri almak kolaydır.
Yorum Yok