Bir makale yazarken SEO içerik optimizasyon taktiklerini kullanın. Anahtar kelime doldurma yeterli değildir; Hedef kitlenizin ne aradığını görmek için Google’daki en iyi 30 sonuca odaklanın. Zengin snippet’ler olarak da bilinen gelişmiş açıklamalar, şema düzgün bir şekilde uygulanarak oluşturulur. Düzgün yapılırsa, arama motoru sonuçlarında makalenin üzerinde görünürler. Bunu başarmak için doğru şemayı uygulamak önemlidir.
Meta Açıklamadaki Anahtar Kelimeler
Meta açıklamanızda doğru anahtar kelimeyi kullanmak sitenizin arama sonuçlarında iyi sıralanacağını garanti etmese de görünürlüğünüzü artırabilir. Arama motorlarının daha akıllı hale geldiğini ve meta açıklamanızı anahtar kelimelerle doldurduğunuz için sizi ödüllendirmeyeceğini unutmayın. Çok fazla anahtar kelime kullanırsanız, kırmızı bir kurşun alırsınız. Meta açıklamanıza hedef anahtar kelimenizi en az iki ila üç kez eklediğinizden emin olun.
Meta açıklama, web sayfanızın kısa bir özetidir. Genellikle yaklaşık 155 karakter, sayfanın sunduğu şeylerin bir önizlemesi olarak işlev görür. Genellikle sitenizin HTML koduna eklenir. Birisi nişinizle ilgili bir konu aradığında, arama sonuçlarının ilk kelimeleri olarak açıklama görünür. Açıklamada kullanılan dil, kullanıcıların sayfanıza tıklayıp tıklamayacağını belirlediği için bu çok önemlidir.
Okunabilirliği Artırmak İçin Alt Başlıklar Kullanmak
Alt başlıklar kullanmak, makalelerinizin okunabilirliğini artırmanın harika bir yolu olabilir. Okuyucularınızın makaleyi taramasına ve ana noktaları hızla çıkarmasına yardımcı olurlar. Alt başlıkları kullanırken, açıklayıcı olduklarından ve takip edileceklere dair ipuçları sağladığından emin olun. “Önem” gibi genel ifadeler kullanmak, okuyucularınızı belirli bilgiler kadar meşgul etmeyebilir.
Makalenizin alt başlıklarını çerçeveleme olarak düşünün. Çerçeveden önce, aşağıdaki metnin ana noktasını yakalayan bir alt başlık yerleştirin. Bir alt başlık, okuyucularınızın makalenin geri kalanını taramasını ve yararlı olup olmayacağını belirlemesini kolaylaştırmalıdır. Uzmanlar, her 200 kelimeden birini koymanızı tavsiye ediyor. Ayrıca, farklı kitleleri hedeflemek için farklı alt başlıklar kullanmanızı önerirler.
İçeriği ayrı fikirlere bölmek için alt başlıklar kullanın. Başlıklar okuyucularınızın makaleyi gözden geçirmesine yardımcı olurken, alt başlıklar makalenizin belirli bölümlerini tanımlamalarına yardımcı olur. Örneğin, birçok nokta içeren bir grafiğin, noktalar alt başlıklarla birleştirilmedikçe okunması zor olacaktır. Alt başlıkları kullanmak, okuyucularınızın sahip olabilecekleri sorulara belirli yanıtları belirlemelerine yardımcı olarak makalenizi taramalarına yardımcı olur.
Başlık Etiketlerini Kullanma
Başlık etiketlerini kullanmak, sitenizde okunabilirliği artırmanın kanıtlanmış bir yoludur. Başlıklar farklı hiyerarşi seviyelerinde gelir – H1 konuyu tanıtır, H2 ana konuları ana hatlarıyla belirtir ve H3 ila H6, içeriğin farklı bölümlerini tanımlayan alt başlıklardır. Başlıkların doğru kullanımı, sayfanızın SEO‘sunu ve kullanıcı deneyimini iyileştirmeye yardımcı olacaktır. Ancak hangi başlığı kullanacağınıza nasıl karar veriyorsunuz?
Başlık etiketleri, okuyucular için bir referans sağladıkları için en önemli SEO etiketleridir. İyi başlıklar, okuyucuları içerik boyunca hiyerarşik bir şekilde yönlendirir. Müşterilerle daha alakalı olan uzun kuyruklu anahtar kelimeler kullanarak bu süreci daha da verimli hale getirebilirsiniz. Başlık etiketleri, okuyucuların içeriğin belirli bir bölümüne odaklanmasına yardımcı olan paragraf etiketlerini kullanmak için de harika bir yerdir. Ancak başlık etiketlerini aşırı kullanmayın, okuyucunuzu rahatsız edebilirler.
Dahili Bağlantıları Kullanma
Dahili bağlantılar bağlamı, yetkiyi ve diğer verileri işaret ettikleri sayfaya iletir. Google algoritmalarını geliştirirken, bağlantıların çevresindeki kelimelerden bilgi çıkarmak için bağlantı metninin ve diğer anahtar kelimelerin ötesine bakar. Bir sayfanın optimize edilmesi için içeriği ne kadar fazlaysa o kadar iyidir. Bu nedenle, dahili bağlantıları kendi yararınıza kullanmak hem arama motoru optimizasyonu hem de içerik stratejisi için iyi bir fikirdir.
Dahili bağlantılar, içeriğinizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olur. İlgili içeriği gösterirler ve ziyaretçileri çekmenin harika bir yoludur. Google, bir sayfanın otoritesi yüksek sayfalara işaret eden bağlantıları varsa, o sayfanın yetkisini takdir edecektir, bu nedenle bunları sitenizin tamamına eklediğinizden emin olun. Dahili bağlantı, sitenizin sıralamasını yükseltmenin ve trafiği artırmanın basit ve hızlı bir yoludur. Dahili bağlantıları kullanma yönergeleri basit ve uygulanması kolaydır.
Yorum Yok