Web sitenizin hangi WordPress temasını kullandığından emin değilseniz, hangi tema olduğunu belirlemek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır. Bu makalede, bazı Eklentileri, Çevrimiçi araçları ve kaynak kodunu manuel olarak kontrol etmeyi tartışacağız. Bu araçlar, bir web sitesinin hangi temayı kullandığını yalnızca birkaç saniye içinde bulmanıza yardımcı olabilir. Bu ipuçlarının, WordPress tema tespiti için kapsamlı bir kılavuz olması amaçlanmamıştır.
Sayfa Oluşturucu Eklentisi
Bir sitenin ne tür bir web sitesi oluşturucu kullandığından emin değilseniz, sayfa oluşturucu eklentisinden bunu anlayabilirsiniz. Birçok sayfa oluşturucu, canlı sayfaları etkilemeden öğeleri sürüklemenize ve düzeni değiştirmenize olanak tanır. Ancak, bir sitenin hangi temayı kullandığını öğrenmek istiyorsanız bundan biraz daha fazlasını bilmeniz gerekir.
Premium eklentiler genellikle kaydırıcılar, fiyat tabloları, haritalar, sosyal simgeler, iletişim formları ve çok daha fazlası gibi ekstra özelliklerle birlikte gelir. Bazıları, özel sayfa düzenlerinizi kaydetmenize bile izin verir. Ancak bunlara para harcamak istemiyorsanız, önce ücretsiz olanları da deneyebilirsiniz. Çoğu sayfa oluşturucu ücretsiz bir sürüm sunar, ancak premium olanlar daha birçok özelliğe sahiptir.
Eklentiler
Bir sitenin hangi WordPress temasını kullandığını nasıl anlayacağınızı merak ediyorsanız sitenin koduna bakabilirsiniz. Stil sayfası veya JavaScript dosya adlarını arayın. Bazı eklentiler, HTML yorumlarına sarılmış kod bırakır. Örneğin, Yoast’ın SEO Eklentisi yeşil çizgilerle sarılmış bazı kodlar bırakabilir. Bu yorumları arayın ve nerede olduklarını görmek için ‘Sayfa Kaynağını Görüntüle’yi kullanın.
Bir web sitesinin temasını tespit etmek için Scan WP veya WWPITI kullanıp kullanmayacağınızı merak ediyorsanız, ikincisini kullanabilirsiniz. Yazılım, bir web sitesi oluşturmanıza veya bir eklentiyi geliştirmenize yardımcı olabilir. Tema, bir web sitesinin temelidir ve eklentileri onu işlevsel kılar. İyi bir tema, site için birçok işlevsellik sağlayacaktır. Bir tema kullanarak daha iyi bir eklenti oluşturabilirsiniz.
Çevrimiçi Araçlar
Sitenizin ücretsiz mi yoksa ücretli bir WordPress teması mı kullandığını merak ettiyseniz, temayı ve sürümü tespit etmek için çevrimiçi bir araç kullanabilirsiniz. Bu aracı, varsa belirli bir sitede hangi eklentilerin yüklü olduğunu keşfetmek için de kullanabilirsiniz. Bu aracın biri ücretsiz diğeri ücretli temalar için iki sürümü mevcuttur. Ancak, bu aracın ücretsiz sürümünün değiştirilmiş temaları algılamadığını unutmamak önemlidir.
Bu aracın ikinci sürümü, bir siteye yüklenen WordPress teması ve eklentileri hakkında size bilgi sağlayacaktır. Bu aracı kullanmak, yaratıcı kararlar vermenize ve sitenizi geliştirmek için farklı temaların ve eklentilerin özelliklerini kullanmanıza olanak tanır. Bir sitenin hangi WordPress temasını kullandığını bulmak için birkaç ücretsiz çevrimiçi araç vardır. Bu araçların kullanımı kolaydır ve size tema hakkında önemli bilgiler verecektir. Bu araçlardan birini kullanmak, müşterinizin web sitesinin işlevselliğini geliştirmenize yardımcı olacaktır.
Kaynak Kodunu Manuel Olarak Kontrol Etme
Bir web sitesinde kullanılan WordPress temasını tanımlamanın iki yolu vardır. İlk yol, web sitesinin URL’sinde “WordPress” veya sayfanın içerik kitaplığında “wp-content” aramaktır. İkinci yol, hangi temanın kullanıldığını belirlemek için CSS dosyasını okumaktır. Bu, önceki yöntemden çok daha kolaydır ve genellikle kullanılan tam temayı belirlemenin en iyi yoludur.
Bir sitenin kullandığı WordPress temasını belirlemenin ikinci yolu, kaynak kodunu manuel olarak kontrol etmektir. Bu her zaman mümkün değil. Sabır gerektirir, ancak bir kez yaptığınızda, bir sitedeki tüm WordPress temalarının bir listesini göreceksiniz. Temayı manuel olarak kontrol etmek için sitenin kaynak koduna gidin ve “Tema” kelimesine tıklayın.
Yorum Yok