Bu Elementor Kullanıcı Kılavuzu, bu popüler WordPress sayfa oluşturucunun en temel işlevlerinde size yol gösterecektir. Buna Gezgin, Bölümler, Widget’lar ve Bakım Modu dahildir. Ayrıca yazı tiplerini, alt gölgeleri, kenar boşluklarını ve ayırıcı pencere öğesi desenlerini nasıl özelleştireceğinizi öğreneceksiniz. Elementor, sosyal simgeleri eklemenize ve özelleştirmenize bile yardımcı olacaktır. Ayrıca sütunlar ekleyebilir ve hizalamayı değiştirebilirsiniz. Tüm bu özellikler, bir web sitesi oluşturmayı çok kolaylaştırır.
Elementor
Elementor Navigator, bir web sayfasının çeşitli bölümleri arasında hızlı ve kolay bir şekilde geçiş yapmanızı sağlayan çok kullanışlı bir araçtır. Sayfanızın yapısını hiyerarşik bir şekilde gösterir, böylece tüm öğeler arasında kolayca gezinebilirsiniz. Gezinme çubuğu, farklı sayfalarda hangi öğelerin kullanıldığını da size gösterecektir. Bu ayarları Gezgin çubuğunda değiştirebilirsiniz. Elementor web sitesi oluşturucusunda ücretsiz olarak mevcuttur.
Gezgin öğeleri sayfada mavi renkle vurgulanır. Bunları sayfanızın içeriğine daha iyi uyacak şekilde yeniden sıralayabilirsiniz. Ayrıca öğelerin görünürlüğünü de değiştirebilirsiniz. Bir öğeyi gizlediğinizde, düzenleyici ekranınızda görünmez. Ancak, sayfanızı önizlerken yine de görebilirsiniz.
Bölümler
Elementor Kullanıcı Kılavuzu bölümlere ayrılmıştır. Bir bölümü hareket ettirmek için, fareyi bölümün üzerine getirmeli ve sol veya sağ Bölümü Düzenle simgesine tıklamalısınız. Sil simgesine tıklayarak da bir bölümü silebilirsiniz. Bir bölümü zaten sildiyseniz, Geçmiş panelini ziyaret ederek geri yükleyebilirsiniz.
Elementor Kullanıcı Kılavuzundaki her bölüm bir dizi farklı seçeneğe sahiptir. Örneğin, bir fiyatlandırma bölümüyle çalışırken üçlü sütun düzeni seçmek isteyebilirsiniz. Bu alan için tek bir sütun da seçebilirsiniz.
Widget’lar
Widget’larınızı özelleştirmek için widget paneline tıklayın ve Düzenleme sekmesine gidin. Bu sekmede, her biri bir dizi farklı ayar seçeneğine sahip üç sekme bulacaksınız. İlk sekme bölümün / sütunun boyutunu kontrol ederken, diğer ikisi widget’ın nasıl göründüğünü etkiler. Gelişmiş sekmesi, daha da gelişmiş seçeneklere erişmenizi sağlar.
Widget’lar, Elementor temasında bulunan hemen hemen her seçeneği özelleştirmenize olanak tanır. Bir alt bilgi, üst bilgi veya sayfa tasarımı istiyorsanız, bunun için bir widget mevcuttur. Neyse ki, Elementor’un kullanımı çok basittir ve yeni widget’lar eklemek, bunları istediğiniz sayfaya veya bölüme sürükleyip bırakmak kadar basittir.
Bakım Modu
Elementor, bir bakım sayfası şablonu oluşturmanıza izin veren bir bakım modu aracı sunar. Bu özelliği kullanmak için Elementor veya buna benzer bir sayfa oluşturucu kullanıyor olmalısınız. Bu şablonların oluşturulması kolaydır ve tamamen özelleştirilebilir. Başlamak için Elementor düzenleyicisindeki Oluştur düğmesini tıklayın.
Bakım modunu etkinleştirmek için Elementor’un premium sürümüne sahip olmanız gerekir. Bakım şablonunu kendiniz tasarlayabilir veya önceden tasarlanmış bir şablonu içe aktarabilirsiniz. Bu özellik “Çok Yakında” sayfaları olarak etiketlenmiştir. Şablonu oluşturduktan sonra seçin ve kaydedin. Bakım modunu etkinleştirmek istemiyorsanız, “Devre Dışı” seçeneğini seçip daha sonra etkinleştirebilirsiniz.
Elementor Pro kullanıyorsanız, kullanıcıları bakım moduna atayabilirsiniz. Ayrıca, uygun erişime sahip kullanıcıların oturum açmasını sağlayan bir oturum açma formu da ekleyebilirsiniz. Web siteniz bakım modundayken de arama motorlarıyla iletişim kurabilirsiniz. Arama motorlarına sitenizi daha sonra kontrol etmelerini söyleyen geçici bir bakım yanıtı gönderir.
URL’yi değiştir
Elementor, tema WordPress kodlama standartlarına uyduğu sürece herhangi bir temayla çalışan bir sayfa oluşturucu eklentisidir. Ayrıca mevcut en hızlı sayfa oluşturuculardan birini sunar. Bazı kullanıcılar sitelerinin yavaşlığından şikayet ederken, en iyi uygulamaları kullanarak sitenin sorunsuz çalışmasını sağlamak mümkündür.
Öncelikle, Evanto veya Instagram hesabınızla kimlik doğrulaması yapmalısınız. Bu, Elementor’un sitenizin veritabanına erişmesine izin verecektir. Ardından, URL’leri bulmak ve değiştirmek için URL’yi Değiştir aracını kullanın. URL, home veya siteurl parametresine göreyse bu araç çalışmayacaktır.
Elementor’un bir başka kullanışlı özelliği de, tek gönderiler oluşturma ve bunları birkaç farklı blog gönderisinde kullanma seçeneğidir. Bu özellik, özel gönderi türleri oluşturmak için de kullanılabilir. Her özel gönderi türü için farklı kategori, yazar ve etiket seviyeleri belirleyebilirsiniz. Bu şekilde, farklı kullanıcı grupları için erişim seviyeleri ayarlayabilirsiniz.
Yorum Yok