WhatsApp, dünyanın dört bir yanından milyarlarca kullanıcıya sahip ve bu da onu en tanınan çevrimiçi iletileşme uygulaması yapıyor. Popülarite, Emniyet problemlerini da beraberinde getiriyor. Şirket, uygulamayı kullanıcılar daha inançlı ve sistemli tutmak için birtakım siyasetler yürütüyor. Bunlara uymayan şahıslara ise WhatsApp’tan bir müddetliğine, hatta kalıcı formda yasaklanma cezaları verilebiliyor. Bu içeriğimizde uygulamadan yasaklanmanıza neden olabilecek hareketlerden bahsedeceğiz.
WhatsApp’tan yasaklanmanıza neden olabilecek hareketler
Geçtiğimiz haftalarda uygulama içerisinden bildiri ve hikaye şikayet etme özelliğinin testlerine başlayan WhatsApp, aslında her kullanıcının uygulama kurallarına uyup uymadığını Denetim edebiliyor. Sistem, muhalif ve rahatsız edici bir davranışta bulunduğunuzdan Kuşku ederse, sizi arka planda otomatik olarak şüpheliler kümesine alacaktır. Hasebiyle, rastgele birisi sizi şikayet etmese dahi yasaklanabileceğinizi bilmenizde fayda var.
Resmi olmayan WhatsApp uygulaması kullanmak
Üçüncü taraf geliştiriciler tarafından uygulama mağazalarında yayınlanan resmi olmayan WhatsApp uygulamaları nihayet vakitlerde epeyce yaygın. GB WhatsApp, WhatsApp Plus, WhatsApp Go, WhatsApp Prime ve OG WhatsApp üzere uygulamalar, bunların başında geliyor.
Bu uygulamalar çoklukla saklılığı artırmak ve daha yüksek boyutlu evraklar göndermek için kullanılsa da, WhatsApp hizmet şartlarına terstir. Bu sebepten dolayı resmi uygulamayı kullanmalısınız. aksi takdirde kalıcı olarak yasaklanabilirsiniz.
Öte yandan bu uygulamalar Emniyet ve saklılık bakımından hayli riskli. mesela WhatsApp’ta iletileriniz uçtan uça şifreleme ile korunur ve haliyle şirket çalışanları da bunu okuyamazlar. Lakin resmi olmayan uygulamalarda iletilerinize erişebilirler.
İstenmeyen bildiriler göndermek
WhatsApp’ta karşınızdaki bireye rahatsız edici ve istenmeyen iletiler yollamamalısınız. Bu durumda hesabınız şikayet edilirse, WhatsApp grubu en nihayet gönderilen 5 iletisi inceler. Buna nazaran birebir sebepten dolayı aniden Çok şikayet yapıldıysa ve uygulama siyasetlerinin ihlal edildiği görülürse, hesabınız kalıcı olarak yasaklanabilir.
Spam bildiriler yollamak
WhatsApp’ta birden Çok bireye birebir bildirisi yollamaya spam denir. Bu Bazen Vakit reklam için yapılsa da, karşıdaki kullanıcı bu durumdan rahatsız olabilir. Çünkü uygulama, buna Önlem olarak İletme özelliğini birebir ileti için en Çok 5 kere kullanmaya müsaade veriyor.
Aynı bildirisi birçok bireye gönderdiğiniz taktirde WhatsApp’ın kuşkulu kullanıcılar kümesine girerseniz. Buna devam ettiğiniz taktirde uygulamadan birkaç saat, gün yahut hafta uzaklaştırılabilirsiniz. tekrar edildiğinde ise kalıcı olarak yasaklanabilirsiniz.
Tehdit ve ayrımcılık yapmak
Popüler toplumsal medya uygulamaları, her ne kadar sunduğu özgürlükle öne çıksa da, bunun da bir sınırlaması bulunuyor. WhatsApp’ta karşınızdaki bireye tehdit içeren bir bildiri yollamamalı ve din, lisan, ırk ile cinsiyete bağlı olarak bir ayrımcılık yapmamalısınız. Bu durumda hesabınızın incelemeye alınabilir ve gerek görüldüğü taktirde kalıcı olarak yasaklanabilirsiniz.
Kimlik avı teşebbüsünde bulunmak
WhatsApp’ta Phishing üzere prosedürlerle karşınızdaki kişinin hesabını yahut şahsî bilgilerini ele geçirmeye çalıştığınızda, şikayet edildiği takdirde uygulamadan kalıcı olarak yasaklanabilirsiniz. Bu durum, WhatsApp kullanım şartlarına muhalif.
Peki sizler bu husus hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.
Yorum Yok