WhatsApp uzun vakittir ‘eşlik modu’ ismini verdiğini bir özellik üzerinde çalışıyor. Uzun müddettir çalışmaları süren özellik geçtiğimiz haftalarda beta kullanıcılarının beğenisine sunulmuştu. Yeni özellik artık ise genel kullanıcılara da sunulmaya başlandı.
WhatsApp’a artık dört farklı telefondan bağlanılabilecek
WhatsApp, Instagram ve Facebook’un çatı kuruluşu olan Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg yaptığı İzah ile Birlikte ‘eşlik modu’nun kullanıma açıldığını duyurdu. Yapılan açıklamaya nazaran WhatsApp kullanıcıları artık hesaplarına dört farklı telefon üzerinden bağlanabilecek.
Bugüne kadar WhatsApp kullanıcıları, telefonları ve ona eşlik eden bilgisayarı kullanabiliyorlardı. Yapılan İlan ile Birlikte kullanıcıların bildirileri diğer telefonlar da iç olmak üzere aygıtlar ortasında senkronize edilecek. Böylelikle bir Aygıt kapalı olsa bile öbür aygıtlardan uygulamaya erişim Mümkün olacak.
WhatsApp, 2 milyardan Çok kullanıcısı ile en Aka haberleşme platformlarının başında geliyor. Tanınan uygulamada sunulan uçtan uca şifreleme dayanağı nedeniyle şimdiye kadar çoklu Aygıt takviyesi sağlanamıyordu. Şirket geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde ise artık uçtan uca teknolojisini koruyarak aygıtlar ortasında senkronizasyon yapabilecek.
WhatsApp çoklu Aygıt testlerine birinci olarak 2021 yılında başlamıştı. Ortadan geçen yaklaşık iki yılın akabinde ise ‘eşlik modu’ sonunda kullanıma sunuluyor. Haberleşme platformunun en Aka iki rakibi pozisyonunda olan Telegram ve Messenger ise bu özelliği uzun vakittir bünyesinde barındırıyor. Lakin bu uygulamaların uçtan uça şifreleme takviyesi sunmadığını hatırlatmakta fayda var.
Çoklu Aygıt dayanağı sunmaya başlayan WhatsApp ayrıyeten bu aygıtları bağlamak için ise yeni bir metot getirdiğini açıkladı. Kullanıcılar bundan bu türlü WhatsApp Webb’e girerken QR kodu okutmak yerine telefon numaralarını girerek Biricik kullanımlık şifre alabilecekler.
WhatsApp kullanıcı tecrübesini üst seviyede tutmak için her geçen gün farklı özellikler sunmaya devam ediyor. Pekala siz WhatsApp ve çoklu Aygıt dayanağı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Yorum Yok