WordPress sitenizde RSS beslemelerini nasıl devre dışı bırakacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bu yazıda, aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli faktörleri ele alacağız. Bu adımları izleyerek, yayın URL’lerinizden ne kadar trafik aldığınızı izleyebilecek ve arama motorlarını tarama kotalarını tüketmekten kurtarabileceksiniz. Ayrıca sitenizi spam’den korumak için WordPress sitenizdeki yayınları nasıl etkinleştireceğinizi veya devre dışı bırakacağınızı da ele alacağız.
WordPress’te RSS Beslemelerini Devre Dışı Bırakma
WordPress’te RSS beslemelerini devre dışı bırakmak istiyorsanız, birkaç seçeneğiniz vardır. Web sitenizin genel performansını artırabilecek Clearfy eklentisini kullanabilirsiniz. Ancak, WordPress koduna aşina değilseniz, profesyonel yardım almak isteyebilirsiniz. Bu yöntem en etkilidir, ancak temel teknik bilgi gerektirir. Bununla birlikte, nasıl gideceğinizden emin değilseniz, işte birkaç ipucu.
Yayınları Devre Dışı Bırak gibi eklentiler, RSS yayınlarını kapatmanın en kolay yoludur. Bu eklenti hemen çalışır ve yayınları istediğiniz zaman kapatmanıza olanak tanır. Tüm yayınları kapatmak için Yayınları Devre Dışı Bırak eklentisini de kullanabilirsiniz. Yayınları Devre Dışı Bırak eklentisi üç yıldır güncellenmemiş olsa da hala çalışıyor. Değişiklikleri yapmadan önce WordPress sürümünüzün sürümünü etkinleştirdiğinizden emin olun.
WordPress’te RSS beslemelerini devre dışı bırakmak özellikle karmaşık bir iş olmasa da, web sitenizin performansını dahili olarak optimize ederek yine de artırabilirsiniz. Beslemeleri devre dışı bırakarak, sitenizden RSS özet akışlarına yönelik tüm bağlantıları da kaldırmış olursunuz. Yayınları Devre Dışı Bırak’ı kullanmak istemiyorsanız, yayın yayınlarını ve yorum yayınlarını devre dışı bırakabilirsiniz. Aktif olmayan bir blogunuz varsa bu kullanışlı bir özelliktir.
Feed URL’lerinizin Kullanımını İzleme
Sitenizde WordPress kuruluysa, muhtemelen RSS besleme özelliğinin farkındasınızdır. Temel olarak, bu, diğer sitelerin içeriğinize başvurmasını sağlayan bir otomatik yayın biçimidir. Popüler bir örnek, çeşitli kaynaklardan gelen gönderileri toplayan ve bunları temalara göre düzenleyen Google Haberler’dir. Web siteniz, harici içeriği toplamak ve ziyaretçilerinizi güvenilir kaynaklara geri göndererek ilgilerini sürdürmek için RSS beslemelerini kullanabilir.
RSS besleme URL’lerinizin kullanımını izlemek için öncelikle bunların kullanılıp kullanılmadığını kontrol etmeniz gerekir. Bunu, WordPress kontrol panelinizi ziyaret ederek ve Kategorilerinizi bularak yapabilirsiniz. Kategori kimliğini bulmak için herhangi bir kategorinin üzerine gelin. Bu, o kategorinin uzun URL’sine gömülüdür. Bunu web sitenizdeki her kategori için yapmanız gerekecek. Bu şekilde, en çok hangi RSS besleme URL’lerinin kullanıldığını bileceksiniz.
RSS besleme URL’lerinizin nerede kullanıldığından emin değilseniz, bunları sizin için tanımlayacak bir hizmet kullanabilirsiniz. RSS beslemenizi isteyecek ve en yaygın konumları tarayacak birçok ücretsiz hizmet var. Feedity böyle bir hizmettir. Bu özelliğe aşina değilseniz, profesyonel bir hesap için kaydolabilirsiniz. Kaydolduktan sonra, daha fazla özellik ve seçeneğe erişebileceksiniz.
Arama Motorlarını Tarama Kotalarını Tüketmekten Kurtarma
WordPress, web sitenizin RSS beslemelerini artırmak için birçok özellik sunarken, çok fazla olması da mümkündür. Fazladan RSS beslemelerine sahip olmak web sitenizi yavaşlatabilir, tarama kotanızı tüketebilir ve arama motorlarında görünürlüğünüze zarar verebilir. E-ticaret mağazaları, blog yazmayan web siteleri ve sınıflandırma tabanlı web siteleri dahil olmak üzere tüm bu yayınları devre dışı bırakmanın faydalı olabileceği birçok durum vardır.
Web sitenizi gizli yapmanın yanı sıra, arama motoru tarayıcılarının web sitenizi görüntülemesini de engelleyebilirsiniz. Bu, müşterilerinin şirket finansalları ve iş planları gibi dahili bilgileri görmesini istemeyebilecek küçük işletmeler için özellikle önemlidir. RSS beslemelerini devre dışı bırakmak web sitenizi özel yapmazken, birçok kolej öğrencilerinin final projelerini web sitelerinde yayınlamalarını ister. Öğrenciler, çalışmalarının patentlenebilir olması veya profesörün bir gerekliliği olması nedeniyle kamuya açıklanmasını istemeyebilir.
RSS beslemelerini etkinleştirmenin yanı sıra, WordPress’te RSS beslemelerini devre dışı bırakmak sitenizin SEO’su için faydalı olabilir. WordPress sitenizdeki RSS beslemelerini devre dışı bırakarak, arama motorlarına web sitenizi dizine eklemek için daha az zaman verirsiniz, bu da web sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını artırabilir. Ayrıca, arama motorlarında daha iyi sıralama için WordPress sitenizi optimize etmenize olanak tanır. Eklentinin premium sürümü, WordPress’te RSS beslemelerinin devre dışı bırakılmasını da sağlar.
Yorum Yok